Söka registreringsnummer

Vad är ett registreringsnummer?

Ett registreringsnummer är detsamma som ett identitetsnummer för ett fordon som finns med i den svenska Transportstyrelsens fordonsregister, eller i motsvarande register utomlands. I Sverige består numret av tre bokstäver och tre siffror, till exempel ABC 123. Under 2019 kommer dock den tredje siffran att kunna ersättas av en bokstav. Ett regnummer (som det också kallas) kan då bli ABC 12B, som ett exempel.

Numret finns på en skylt som enligt svensk lag måste finnas på alla fordon som framförs på allmän väg. De flesta fordon måste ha en skylt fram och en bak. För vissa typer av fordon räcker det med en skylt. Motorcyklar har exempelvis skylten bak medan snöskotrar har skylten fram. Ett fåtal fordonstyper är befriade från skyltkravet, till exempel mopeder klass 2.

I vårt moderna och datoriserade samhälle är det inga som helst problem för människor att söka registreringsnummer. Detta gäller både myndighetspersoner som till exempel trafikpoliser och vanliga privatpersoner. Allt man behöver är en dator eller en mobiltelefon som är uppkopplad till Internet. Att söka registreringsnummer hos oss är därför hur enkelt som helst. Knappa in ett registreringsnummer i sökrutan och du får tillgång till all information om ett registrerat fordon du kan tänka dig.

Ett undantag är dock ägarinformation, som du kan söka på Transportstyrelsens hemsida. Man kan få uppgifter via telefon, e-post eller SMS. Via telefon kan man välja mellan automatisk telefontjänst och att prata med Transportstyrelsens kundtjänst. Telefon- och e-posttjänsterna är gratis medan SMS-tjänsten i nuläget kostar tre kronor. För e-post- och SMS-tjänsterna måste man legitimera sig med E-legitimation eller Bank-ID.

Hos car.info kan du finna specifik information om alla registrerade fordon:

 • Allmänna fordonsuppgifter – Färg, nästa besiktning, fordonsskatt, mätarställning, etc.
 • Fordonshistorik – Tillverkningsdatum, registrering, ägarbyten, antal ägare, annonsering, etc.
 • Motor och prestanda – Motortyp, bränsletyp, bränsleförbrukning, växellåda, motoreffekt, etc.
 • Klassificering – Märke, serie, modell, modellår, etc.
 • Dimensioner och vikt – Mått interiör, mått exteriör, tjänstevikt, totalvikt, lastkapacitet, etc.
 • Exteriör – Däckbredd, däckprofil, typ av chassi, antal dörrar
 • Interiör – Antal säten, bagagevolym
 • Säkerhet – Information om krockkuddar
 • Mätarställningshistorik (Hämtad från annonsering eller besiktning)

Mer information

Förutom den information om ett specifikt fordon du får genom att söka registreringsnummer får du även tillgång till:

 • Bilvärdering – car.info uppskattar värdet på fordonet genom att jämföra olika annonser
 • Länkar till annonser för liknande fordon
 • Antal registrerade fordon av samma modell, med olika motoralternativ
 • Användaromdömen – Recensioner från användare av samma modell du har sökt på
 • Bilder på sökt modell
 • Recensioner av sökt modell – Artiklar från svenska och internationella motortidningar

Använd car.infos service

All denna information finns tillgänglig bara några musklick och tangentslag bort! Gör det enkelt för dig och sök all information om ett fordon på ett ställe. Car.info ser till att leverera den senast uppdaterade informationen till din dator eller mobil och du är alltid välkommen att höra av dig med synpunkter. Car.info tar till sig både ris och ros och gör alltid sitt yttersta för att du som använder tjänsten ska känna att du får ut det du önskar.

Bilhistorik

Att köpa en begagnad bil kan vara eller i alla fall kännas som att spela på lotteri, vare sig man köper bilen av en privatperson eller en bilhandlare. Att blint lita på vad försäljaren säger kan vara ett misstag som kostar mycket pengar. Hur många tidigare ägare finns det?

SÖK BIL

Kolla regnummer

Att försäkra sig om att ha uppdaterad och korrekt information innan ett viktigt köpbeslut är alltid en god idé. Tyvärr förekommer bedrägerier när bilar säljs begagnat och genom att undersöka att allt står rätt till på förhand är det möjligt att känna sig tryggare.

SÖK BIL