Kolla regnummer

Att försäkra sig om att ha uppdaterad och korrekt information innan ett viktigt köpbeslut är alltid en god idé. Tyvärr förekommer bedrägerier när bilar säljs begagnat och genom att undersöka att allt står rätt till på förhand är det möjligt att känna sig tryggare. Du rekommenderas att alltid göra en sökning på registreringsnumret, eftersom det går både enkelt och snabbt med car.infos effektiva verktyg. Det finns också andra anledningar att kolla regnummer. Kanske vill du bara veta vem som parkerat fel, kört på en cykelbana eller gjort något annat regelvidrigt i trafiken. I grund och botten handlar det om att få mer information om en specifik bil.

Hur fungerar det att kolla regnummer?

I Sverige är vi duktiga på att samla information i olika register. Myndigheten Transportstyrelsen har det övergripande ansvaret för alla fordonsuppgifter, men idag finns också många privata alternativ på nätet som har tillgång till omfattande bilregister. Vänder du dig till Transportstyrelsen finns också vissa begränsningar som du inte behöver oroa dig för på vår sajt.

Så vad kan du få reda på genom att göra en sökning? Först och främst kan man få reda på teknisk data om ett fordon som är kopplat till ett visst regnummer. Några exempel är färg, bilmärke, drivmedel, senast godkända besiktning och chassinummer. Något annat som brukar vara högintressant är ägare/brukare. Ska du köpa begagnat lär du vilja veta vem eller vilka som använt bilen och då kan du välja att även kolla upp dessa personer på nätet innan du gör en affär.

Att kolla regnummer är oerhört enkelt. Först skriver du in registreringsnummer i sökfältet, sedan klickar du för att göra en sökning. Därefter har du all information du behöver direkt på skärmen. Car.info arbetar också kontinuerligt med att förbättra designen och utseendet på sajten för att allt ska vara så tydligt och enkelt som möjligt. Dessutom finns andra smarta finesser som att du kan få se bilder av bilmodellen när du sökt på ett visst registreringsnummer. Beroende på vad användare efterfrågar i framtiden kan det komma fler förbättringar. Att gå via Transportstyrelsen är mindre smidigt och kräver sedan hösten 2016 att man först loggar in via Mobilt BankID.

Minska risken att råka ut för bedrägeri

Ju öppnare och mer transparent marknaden är, desto svårare blir det för ljusskygga aktörer att lyckas med sina bedrägerier som att till exempel sälja stulna bilar. Om något inte står rätt till med bilens identitet och du uppdagar det för efter köpet blir det ofta en besvärlig historia som kan ta lång tid att lösa. En lurig metod som ofta används är att registreringsskyltar tas från lagliga och fungerande bilar för att sedan sättas på till exempel skrotade bilar eller stulna bilar. När de sedan säljs till en intet ont anande köpare blir det inte roligt när sanningen senare kommer fram. Eftersom en snabb sökning i ett uppdaterat bilregister ger mycket information går det att dubbelkolla att allt står rätt till. Skulle registreringsnumret visa sig tillhöra en annan bilmodell när du gör en sökning eller det finns några andra oegentligheter kan du undvika att gå i bedragarens fälla.

Biluppgifter

Oavsett om det gäller ditt eget fordon eller ett fordon som har en annan ägare, är det bra att ha tillgång till biluppgifter som gör det enklare att genomföra ett säkert köp eller samla information om sitt eget fordon för att sammanställa en bra annons. I registret över fordon i Sverige finner du svaren om hur många gånger ett fordon har sålts och hur många ägare det har haft.

SÖK BIL

Regnummer

Regnummer är en förkortning för registreringsnummer. Enkelt uttryckt är det ett fordons identitetsnummer – ett personnummer för fordon om man så vill. Regnumret är angivet på en registreringsskylt som enligt lag måste sitta på alla fordon som framförs på allmänna vägar i landet, förutom moped klass II. De flesta fordon måste ha två skyltar – en fram och en bak.

SÖK BIL